Ga naar de inhoud
Home » VCA VOL

VCA VOL

Vanaf  22 Januari 2011.

 

Klusbedrijf Chris Millenaar VCA-VOL gecertificeerd.

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu). De checklist is een uitgebreide vragenlijst die gebruikt wordt als doorlichting- en screeningsysteem ten behoeve van aannemers (opdrachtnemers, contractors) die bij opdrachtgevers werkzaamheden verrichten. In feite is VCA meer dan een checklist. Het is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Voordelen van VCA-certificatie voor de opdrachtgever:
 

  • VCA biedt een duidelijke structuur voor het VGM-beheersysteem van de aannemers. De opdrachtgever weet dus wat men kan verwachten van de aannemer die VCA-gecertificeerd is.
  • Aannemers moeten hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor de invulling en het beheer van het VGM-beheersysteem.
  • Door synergie tussen opdrachtgever en aannemer zal de totale kwaliteit en efficiëntie van de organisatie verbeteren en resulteren in minder ongevallen en schades aan bedrijf en milieu.
  • Een VGM-doorlichting door de opdrachtgever zal niet langer noodzakelijk zijn of kan beperkt worden tot evaluatie van uitgevoerde projecten of werkzaamheden.
  • Meer taken en verantwoordelijkheden kunnen aan gecertificeerde aannemers worden gedelegeerd en uitbesteed, aangezien aannemers competente organisaties zijn, met goede VGM opgeleide en gekwalificeerde werknemers.
  • VCA sluit aan bij het VGM-beheersysteem van de opdrachtgever (zie ook VCO: VGM Checklist Opdrachtgevers.)
  • De aannemer spreekt dezelfde “taal” als het gaat over veiligheid, gezondheid en milieu.
  • Het VCA-certificatieproces heeft overeenkomsten met de ISO 9000-systemen en -audits. VCA is ook ondersteunend aan de managementsystemen en audits, zoals ISO 14001 en OHSAS 18001. Door toepassing van het VCA-certificatieproces kan het VGM-beheersysteem van de aannemer goed aansluiten op het VGM-beheersysteem van de opdrachtgever.

 

 

bron: vca.nl