Meteen naar de inhoud

BTW verlaging voor verbouw en reonvatiewerken.

Bouwen

Het kabinet en D66, CU en SGP gaan de investeringscapaciteit in de bouw stimuleren door:

  • Een BTW-verlaging van 21 naar 6% voor verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw gedurende een jaar, ingaand 1 maart 2013.Woonakkoord

Woonakkoord

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen wordt verlaagd. Dit gaat van 21% naar 6%. Dit is afgesproken in het woonakkoord. Dit akkoord tussen het kabinet, D66, ChristenUnie, SGP en de coalitiepartijen is op 13 februari 2013 tot stand gekomen.

Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart 2014. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het woonakkoord. Hieronder valt een beleidsbesluit over de tijdelijke verlaging van het btw-tarief. Details hierover zijn nog niet bekend. Wel zal het beleidsbesluit gebaseerd zijn op de tijdelijke btw-verlaging die gold tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011. Voor 1 maart 2013 publiceren het ministerie van Financiën en de Belastingdienst meer informatie over deze maatregel.

Bron vermelding: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/btw-en-accijns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *